TIP

Bezlepkový fit dýňový chlebík

18:34:00 Nela Procházková 4 Comments

Zbožňuji pečení zdravých jídel :) Již před rokem jsem Vám jimi zaplňovala tento blog a nejméně jedenkrát do týdne se tu jeden zdravý recept objevil. Poté po jedné věci, jsme je přestala sem dávat a mé pečení, vaření a celá vášeň nad zdravým stravováním se ukončila. Proč? O tom vám jednou plánuji sepsat nějaký (možná ne jeden) článek, ale nyní se na to ještě necítím.
Teď chci "žít zdravě" ale od znova, chci to vzít z jiného úhlu. Ne, tak jako předtím, abych opět neskončila tam, kde před rokem. V tomhle úvodu jsem vám chtěla jen přiblížit důvod, proč najednou ze dne na den nebyly nové články od jídle, fitness a vše kolem. Objevovaly se jen články o kosmetice, atd.. Slečny, které ale zajímají pouze články o kosmetice, jako byly doposud, tak se nemusí obávat a budou stále. Akorát jimi doplním i nějaký ten článek o zdravém životním stylu :)!
Již před rokem jsme pekla 2x domácí chlebík. Jeden byl ovesný a druhý banánový, oba chutnaly skvěle :) Proto když jsme hledala různé recepty, co upéct z dýně Hokkaido. Našla jsem recept na domácí dýňový chlebík, akorát recept byl na sladkou verzi, což se mi moc nezamlouvalo. Ráda vymýšlím u různé vlastní recepty, takže i tento recept na dýňový chlebík jsme si pozměnila k obrazu svému a vytvořila vlastní, bezlepkový, zdravý chlebík ve slané verzi! 
Jelikož se do chlebíku dává pouze malá špetka soli, což se dává snad do každého pokrmu i sladkého, tak lze chlebík nakombinovat i se sladkými jídly :) Já sem si velice oblíbila dýňový chlebík namazaný bílým jogurtem, pokladený avokádem a mozzarellou nebo marinovaným tofu. Ve sladké verzi mi chlebík moc chutná s bílým jogurtem a pokapaný medem. Nebo v maličko pozměněné a ne tolik obyčejné verzi je skvělý ještě doplnit kaki nebo banánem :) 

Co budeme na těsto potřebovat? 
- 200g dýňového pyré
- 2 vejce
- 150g bílého jogurtu
- 80ml vody 
- 200g bezlepkové ovesné mouky
- 2CL bezlepkového prášku do pečiva
- špetka soli

Postup:
1. V misce smícháme dýňové pyré, vejce, jogurt a vodu. 
2. Ve druhé misce smícháme bezlepkovou ovesnou mouku (pomleté ovesné bezlepkové vločky), prášek do pečiva (bezlepkový) a sůl. 
3. Sypkou směs přimícháváme postupně do tekuté směsi. 
4. Těsto nalijeme do pečící formy, kterou si předem vysteleme pečícím papírem a vrch chlebíku můžeme posypat dýňovým semínkem, atd.. 
5. Formu s těstem vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme cca 40 minut. 
Přeji dobrou chuť :) 

PEČETE DOMÁCÍ CHLEBÍK? 
MÁTE RÁDY DÝNI HOKKAIDO?
CO Z DÝNĚ HOKKAIDO NEJRADĚJI PEČETE VY? 

Dále si můžeš přečíst

4 komentáře:

  1. Mňam, dýni miluju - ať už polévku nebo pečenou. Chlebík bych ráda ochutnala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl výborný :) Jojo, dýňovou polévku mám také velice ráda!

      Vymazat
  2. Vypadá to fakt skvěle, úplně jsem dostala teď chuť na něco podobně zdravého a chutného :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za komentáře a těším se na tvojí další návštěvu!