Veganské jáhlové rizoto s tofu a zeleninou


Jak jsem včera slíbila, tak dneškem plním a jsem tu s dalším a zároveň posledním receptem, který je zapojen do výzvy s mraženou zeleninou od firmy Dione (ve spolupráci s webem Blogerky.cz). Recept na rizoto je rychlý, výborný a hlavně se dá jíst i za studena, takže takový tip na oběd na cesty, do práce nebo do školy (no o té nechci ještě měsíc ani slyšet :-D). 

Co budeme na rizoto potřebovat? 
- jáhly 
- baby směs (mražená zelenina od Dione) 
- čerstvá rajčátka 
- bylinkové tofu
- sojovou omáčku (já používám ze zdravé výživy) 
- rozemletá lněná semínka 
- chia semínka 
- slunečnicová semínka 
- lahůdkové droždí 
- sušené bylinky (já dala majoránku a anýz)
- koření (já dala chilli, černý pepř a kurkumu)
- olivový olej 

Postup: 
1. Jáhly uvaříme dle návodu, totéž uděláme s mraženou zeleninou akorát já v obou případech do vody přidávám kurkumu. 

2. Jakmile jsou obě předešlé suroviny připravené k dalšímu použití, tak si rozehřejeme pánev s olivovým olejem. Na pánev dáme jáhly, pokrájená rajčátka a uvařenou zeleninu. Dochutíme bylinkami, kořením, sojovou omáčkou, přidáme rozemletá lněná, chia a slunečnicová semínka a lahůdkové droždí. Vše promícháme a necháme dusit, občas ale promícháme. 

3. Po méně jak 10 minutách přidáme nakrájené tofu, promícháme a opět necháme dusit, ale pouze cca 5 minut. Tímhle krokem je jáhlové rizoto hotové :-) 

Na závěr bych ještě chtěla poděkovat webu za možnost vyzkoušet jahodové plátky z předešlého receptu na Tapioka pudink, které jsou sladké a jde vidět, že se nejedná o žádné špatné, nekvalitní jahody! Baby směs, kterou jsem použila do rizota si také určitě koupím sama, protože miluji karotku a ta ve směsi je skvělá! 

Taky máš ráda tyto rychlovky? 
Děláš rizoto pouze z rýže nebo třeba i z jáhel, kuskusu, bulguru? 

18 komentářů:

  1. Něco podobného jsme si vařily s mamčou, akorát jsme nedali tofu, ale spoustu cukety, kterou máme rádi a bylo to výborné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tofu jsem volila i kvůli bílkovinám :) a jak píšeš, ano chuťové to bylo skvělé!!

      Vymazat
  2. To vypadá dobře :) Rizoto jsem už dlouho neměla.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. Takové rychlovky mám moc ráda. Na rizoto používám převážně jen rýži.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  4. Świetny post <3 bardzo mi się podoba :* oraz super blog :) obserwuję i zostaję tu na dłużej :D zapraszam http://mysterious-natalia.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  5. Rizoto vyzerá vynikajúco, hneď by som si ho dala. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to moc dobře, na to že nejsem vegan, bych si učitě dala :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Akorát tam není maso a nic živočišného, no :-D Jinak děkuji!

      Vymazat
  7. Odpovědi
    1. To jsi mě velmi potěšila :-) určitě si pochutnáš. Já bych si ho dala klidně znovu, akorát mi doma už došly jáhly :-(

      Vymazat
  8. Jéé podobné rizoto jsem také dělala, akorát jsem rýži vařila ve vývaru :) Rychlovky jsou během školy super! Jinak rizoto dělám snad ze všeho :D kuskus i bulgur, co je zrovna po ruce :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych chtěla někdy vyzkoušet rizoto s vínem, místo vývaru nebo vody :-)

      Vymazat

Moc ti děkuji za komentář a těším se na tvojí další návštěvu!